Dýňová polévka se zázvorem a kari

Recepty, Polévky

Suroviny

dýně Hokaido
cibule
olivový olej
troška másla
stroužek česneku
3 tenké plátky zázvoru
kari koření
muškátový oříšek
smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibuli pokrájíme na větší kostičky a na olivovém oleji s kouskem másla v hrnci osmažíme.

  2. Přídáme na kostky pokrájenou dýni, kterou předem omyjeme a vydlabeme vnitřek (Hokaido není již potřeba loupat, krásně se uvaří a rozmixuje i s kůrou). Necháme kostky dýně chvíli osmahnout společně s cibulí a zalijeme vodou.

  3. Do vody přidáme i na větší plátky nakrájený stroužek česneku a 3 plátky zázvoru a přivedeme k varu.

  4. Až je dýně měkká (uvařená je opravdu poměrně rychle), sundáme hrnec z ohně a ponorným mixérem vše rozmixujeme. Pokud by se polévka zdála velmi hustá, zředíme vodou na požadovanou hustotu.

  5. Vrátíme na plotnu, přidáme lžičku kari koření a maličko nastrouhaného muškátového oříšku. Necháme vše společně provařit, osolíme podle chuti a nakonec zjemníme smetanou na vaření.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!