Jablečný nepečený koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

120 g Bebe sušenek
110 g másla
30 g mletých ořechů
100 g moučkového cukru
200 ml smetany ke šlehání
250 g pomazánkového másla
6 plátků želatiny
250 ml jablečné šťávy
2 větší jablka
2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme a nasypeme do mísy. Přidáme máslo, ořechy, 2 lžíce cukru a vypracujeme hladkou hmotu. Vtlačíme ji na dno vymazané dortové formy.

  2. Vyšleháme smetanu, přidáme pomazánkové máslo, zbylý cukr a vymícháme krém. Tři plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Pak ji lehce vymačkáme a vložíme do kastrůlku s 50 ml jablečné šťávy. Zahřejeme ji, necháme želatinu rozpustit a vmícháme do náplně.

  3. Krém rozetřeme na korpus a necháme v chladu ztuhnout.

  4. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na menší kostičky. Promícháme je s citronovou šťávou a rozprostřeme na dort. Zbytek želatiny připravíme ve zbylé šťávě. Zalijeme jí jablka a necháme v lednici ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!