Pikantní pomalu pečené koleno

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 větší koleno (1,5-2kg)
marináda
4-5 lžic oleje
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce harissy nebo jiné pálivé pasty
1 lžíce kečupu
1 lžička koření na vepřovou pečeni
5 stroužku utřeného česneku
2 větší nakrájené cibule
šťáva z půlky citronu
1/2 lžičky hnědého cukru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Marinádu pořádně smícháme, aby se vše spojilo.

  2. Omyté a osušené koleno důkladně pomažeme marinádou a snažíme se vetřít do každého místečka.

  3. Uzavřeme do dózy a necháme v chladu odpočívat klidně dva dny.

  4. Před pečením vyhřejeme troubu na 200 °C Koleno podlijeme vodou, vývarem nebo pivem smíchaným se zbytkem marinády.

  5. Necháme 15 minut zapéct, potom stáhneme troubu na 100 °C a pečeme přikryté 6-6,5 hodiny. Občas polijeme výpekem. Před koncem pečení odkryjeme, zvýšíme teplotu a dopečeme na barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!