Vepřové v bramborové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové krkovice (plec, kýta)
1 klobása
1 velká cibule
hrst hub (mohou být i sušené, předem namočit)
2 mrkve
4 velké brambory
2 stroužky česneku
drcený kmín
majoránka
1 l vývaru
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na plátky o tloušťce cca 1 cm a zlehka naklepeme. Osolíme a posypeme drceným kmínem.

  2. V pekáčku si rozpálíme olej a maso ne něm z obou stran opečeme.

  3. Vyjmeme a do výpeku dáme orestovat nejprve cibuli a pak na kolečka nakrájenou klobásu. Maso vrátíme do pekáčku, podlijeme do výše masa vývarem a vložíme do rozpálené trouby na 200 C na cca 30 minut. Podle potřeby podléváme.

  4. Poté k masu přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a houby a vrátíme přiklopené zpět do trouby. Po dalších 10 minutách přidáme na kostičky nakrájené brambory a ještě 15 minut necháme dusit. Stále přiléváme vývar.

  5. Pokud je vše měkké, vmícháme posekaný česnek a rozemnutou majoránku, provaříme a pokud je potřeba, podle zvyklostí zahustíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!