Hovězí na česneku s dýní

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězí kližky
500 g dýně (nakrájené na kostičky)
1 žlutá cibule
1 červená cibule
6 stroužků česneku
1 KL sušeného granulovaného česneku
1 PL sušeného medvědího česneku
100 g špeku nebo slaniny
1 PL sádla
1 PL červené sladké papriky
hrst čerstvé majoránky
hovězí bujón nebo vývar na podlévání
sůl
čerstvě mletý pepř
nastrouhaná citronová kůra z 1/2 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

  2. Do kastrolu dáme sádlo, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, necháme zvolna vyškvařit.

  3. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme maso a orestujeme ho.

  4. Vmícháme lžíci mleté červené papriky, osolíme, opepříme.

  5. Přidáme granulovaný a medvědí česnek, podlijeme vývarem a necháme pod pokličkou dusit.

  6. Když je masenko už skoro měkké přidáme dýni, strouhanou citronovou kůru a necháme dusit, dokud není masenko i dýně měkké.

  7. Guláš dochutíme rozetřeným česnekem, čerstvou majoránkou, je-li potřeba dosolíme, dopepříme a už si pochutnáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!