Pikantní plec v cibuli z papiňáku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
(může být i krkovice nebo kýta)
3 cibule
1 větší kapie
4 stroužky česneku
sůl
pepř mletý
2 lžíce oleje
3 lžíce kečupu, nejlépe domácího (nebo kvalitní kupovaný)
1 lžíce hořčice plnotučné
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce worcesterové omáčky
chilli paprička dle chuti
1 lžička mleté sladké papriky

Postup přípravy receptu

  1. Plec pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným česnekem a zakapeme olejem. Promícháme a dáme do rozehřátého papiňáku (nasucho, bez tuku) na polovinu cibule, pokrájené na klínky nebo plátky.

  2. Maso pokapeme směsí, kterou umícháme ze sojové a worcesterové omáčky, dobrého kečupu, hořčice, sladké papriky a nasekané chilli papričky, dle chuti. Na maso následně nasypeme zbytek pokrájené cibule s pokrájenou očištěnou kapií.

  3. Naplněný tlakový hrnec zavřeme a natlakujeme, pak ztlumíme a necháme cca 15 minut syčet(dle velikosti kostek masa), pak vypneme a necháme dojít. Nepřiléváme žádnou tekutinu.

  4. Maso by mělo být měkké, šťavnaté, v pikantní šťávě z podušené cibule, kapie a pikantní směsi. Je-li třeba, dosolíme, dochutíme pepřem a můžeme podávat.

  5. Jako přílohu můžeme zvolit jakkoliv upravené brambory, gnocchi, rýži, těstoviny nebo chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!