Pikantní krevety v kokosovém krému

Recepty, Mořské plody

Suroviny

500 g krevet
5 lzic sladke chilli omacky
2 lzice teriyaki omacky
3 strouzky cesneku
trocha citronove kury
stava z 1 citronu
1/2 lzicky tmaveho trtinoveho cukru
150 ml kokosoveho kremu
morska sul
avokadovy olej
cerstvy koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Krevety vyloupeme, očistíme, poslední díl s ocáskem necháme.

  2. Na marinádu smícháme sladkou chilli omáčku, teriyaki omáčku, česnek, třtinový cukr, citronovou kůru a šťávu. Do marinády vložíme krevety, promícháme a necháme asi 30 minut marinovat.

  3. V pánvi rozpálíme lžíci avokadového oleje, přisypeme krevety (i s marinadou) a zhruba 1 minutu restujeme. Poté krevety prohodíme, přilijeme kokosový krém a maximálně další 3 minuty prohazujeme.

  4. Nakonec posypeme nasekaným koriandrem a podle potřeby dochutíme mořskou solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!