Houbové rizoto

Recepty, Houby

Suroviny

300 g rýže na rizoto (arborio, carnaroli)
200 g hub (mohou byt i žampiony)
125 g másla
1 pl olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 l horkého zeleninového vývaru
8 cl suchého bílého vína
sůl
pepř
50 g parmazánu
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Vo velkej panvici rozpustime polovicu masla s olejom a na slabom ohni restujeme 3 minuty nadrobno pokrajanu cibulu a posekany cesnak. Pridame huby pokrajane na platky a restujeme dalsie 3 minuty. Vsypeme ryzu a dobre premiesame, aby sa ryzove zrnka dobre obalili maslom. Zalejeme zeleninovym bujonom, ale len tak, aby bola ryza tesne zakryta.

  2. Varime na slabom plameni, dokial sa tekutina neodpari, pricom nezabudame casto miesat. Postupne prilievame bujon, az kym ho ryza vsetok nevsiakne. Rizoto je hotove, ked je ryza makka a kremovita.

  3. Nakoniec prilejeme vino, pridame zvysne maslo, osolime a okorenime. Dobre premiesame a posypeme oblubenymi cerstvymi bylinkami a nastruhanymi tenkymi listkami parmezanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!