Pikantní fazolový guláš

Recepty, Omáčky

Suroviny

500 g vepřové kýty (nebo plecko)
2 dcl vývaru
2 dcl světlého piva
voda dle potřeby
200 g fazolí
česnek dle chuti
2 bobkové listy
2 lžíce rostlinného oleje
1 středně velká cibule
3 zelené paprikové lusky (můžeme použít i pálivou papriku)
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce rajského protlaku
chilli omáčka dle vlastní chuti
čerstvá petrželová nať
kmín
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Fazole propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme přes noc do studené vody, do které jsme přidali bobkový list a oloupaný prolisovaný česnek. Vody dáme dostatečné množství - fazole nabobtnají a část vody pojmou.

  2. Druhý den je ve stejné vodě uvaříme téměř doměkka.

  3. Papriky očistíme, odstraníme semínka a pokrájíme na nudličky.

  4. Na tuku osmahneme oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti, zaprášíme moukou a zprudka orestujeme.

  5. Z fazolí slijeme všechnu vodu, ve které se vařily a přidáme je k masu spolu s pokrájenými paprikami a rajským protlakem.

  6. Podlijeme vývarem a pivem a na mírném plameni dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec dochutíme a posypeme petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!