Vepřová plec na paprice s cherry rajčátky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1000 g vepřové plece
(pěkný váleček z vepřové plece)
2 větší cibule
sůl
uzená paprika
špetka pálivé papriky
6- 8 cherry rajčátek
olej
máslo na zjemnění
mléko (smetana a trocha hladké mouky na zahuštění)
vývar z kostí

Postup přípravy receptu

  1. Váleček vepřové plece svážeme potravinářským provázkem tak, aby plec držela pěkný tvar. Maso osolíme a obalíme ze všech stran v sypké směsi obou paprik. Váleček masa zprudka restujeme na oleji v tlakovém hrnci na pokrájených cibulích a necháme pěkně ze všech stran zatáhnout.

  2. Poté opečenéné maso zalijeme vývarem z kostí a tlakujeme cca 20 minut. Maso vyndáme z tlakového hrnce a přendáme i se sosem do pečící nádoby. Přidáme omytá a pokrájená rajčátka a vše vložíme dopéci do vyhřáté trouby. Pečeme doměkka.

  3. Nakonec maso vyndáme, zakvrdláme do sosu mléko (smetanu) s moukou a ještě necháme cca 12 minut probublat. Pokud nedáváme smetanu, zjemníme omáčku plátkem másla. Podáváme s noky nebo s knedlíkem, rýží apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!