Guláš z vepřových kolínek

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřová kolena přední
30 dkg cibule
10 dkg sádla
4 dkg sladké mleté papriky
pálivé papriky podle chuti
sůl
majoránka
mletý pepř
kmín
česnek
hladká mouka
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce plnotučné hořčice
polévkové koření Klasik od Vitany

Postup přípravy receptu

  1. Kolínka očistíme ostrým nožem a kartáčkem pod tekoucí vodou, odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na cca 3 cm kostičky.

  2. Kosti s kůží dáme do tlakáče, mírně osolíme, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Tímto vývarem budeme restované maso podlévat.

  3. Do kastrolu dáme rozehřát sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a restujeme do růžovohněda. Přidáme nasekaný česnek, necháme rozvonět, vložíme maso a prudce restujeme, aby se maso zatáhlo. Zasypeme paprikou, lehce opečeme, přidáme pepř, kmín, majoránku, rajský protlak, plnotučnou hořčici a dusíme do vysmahnutí. Podlijeme trochou horkého vývaru a opět dusíme do vysmahnutí, to neustále opakujeme, guláš postupně začíná získávat krásnou barvu.

  4. V pánvi nasucho opražíme hladkou mouku do voňavorůžovohněda a necháme vychladnout.

  5. Do hrníčku odebereme 1/4 litru vývaru a taky necháme vychladnout.

  6. Uděláme roztřepku, přidáme k poloměkkému masu a vývarem naředíme na potřebnou hustotu.

  7. Provaříme, dochutíme a můžeme podávat, nejlépe s houskovým knedlíkem nebo dobrým chlebem. Dozdobíme vějířkem z kvalitní klobásky a libečkem nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!