Pestrý zeleninový kotlík

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 lžíce oleje
30 g másla
2 šalotky na půlkolečka
3-4 stroužky česneku na plátky
100 g žampionů
1 pevné větší rajče (nebo pár cherry)
1 malá cuketa na půlkolečka
1 žlutá nebo červená paprika
10 cm pórku
80-100 g moravského uzeného
½ dl kuřecího vývaru nebo vody
barevný pepř z mlýnku
špetička mletého kmínu
špetka koření gyros
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience předem očistíme a pokrájíme. Na pánev dáme máslo s olejem, přisypeme šalotku, osmahneme, ztlumíme teplotu, přidáme plátky česneku a ještě malou chvíli spolu opékáme.

  2. Přidáme žampiony, cuketu a papriku, podlijeme malým množstvím vývaru, promícháme a dusíme pár minut, přidáme na nudličky pokrájenou uzeninu, opět promícháme a přidáme na kousky pokrájené rajče a na kolečka nakrájený pórek. Mezi dušením okořeníme, kdo má domáci vegetu, může ji přidat na začátku dušení, aby pokrm dobře ochutila.

  3. Podáváme s chlebem, pečivem, s rýží, jak komu chutná. Může se přidat i jiná zelenina, hrášek, zrna kukuřice, řapíkatý celer, lilek apod., ale tvrdou zeleninu s dlouhou dobou přípravy (mrkev, bulvový celer, petržel, květák aj.) v tomto receptu nepoužíváme. Kdo má zelené bylinky, může je podle chuti též použít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!