Krůtí medailonky na víně se sušenou šunkou a rajčaty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

cca 750g krůtích prsou (já jsem koupila už medailonky, což byly plátky prsou z té užší strany) nebo můžete použít i maso kuřecí, prsní nebo stehenní
100 g sušené šunky (prosciutto, schwarzwaldská...)
cca 8 sušených rajčat naložených v bylinkovo - česnekovém oleji
čerstvá šalvěj
100 ml bílého suchého vína
plátek másla cca 1cm silný
hladká mouka
kuřecí vývar (cca 150ml)
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, které zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Sušenou šunku a rajčata nakrájíme na nudličky, šlavěj posekáme nebo necháme lístky vcelku, na tom zas až tolik nezáleží.

  2. Na pánvi rozpálíme olej, maso obalíme v hladké mouce, zbytek oklepeme a ihned dáme zprudka opéct z obou stran. Přidáme šunku, rajčata a šalvěj, zalijeme vínem a necháme zcela odpařit. Pak přilijeme polovinu vývaru, přiklopíme a asi 10 minut dusíme. Podléváme zbytkem vývaru tak, abychom docílili hustší šťávy. Díky mouce, ve které bylo maso obalené, už nemusíme zahušťovat.

  3. Nakonec vmícháme máslo, které nám šťávu zjemní a i trochu zahustí. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!