Krůtí medailonky na víně se sušenou šunkou a rajčaty
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- cca 750g krůtích prsou (já jsem koupila už medailonky, což byly plátky prsou z té užší strany) nebo můžete použít i maso kuřecí, prsní nebo stehenní
- 100 g sušené šunky (prosciutto, schwarzwaldská...)
- cca 8 sušených rajčat naložených v bylinkovo - česnekovém oleji
- čerstvá šalvěj
- 100 ml bílého suchého vína
- plátek másla cca 1cm silný
- hladká mouka
- kuřecí vývar (cca 150ml)
- pepř
- sůl
- olej
Postup Krůtí medailonky na víně se sušenou šunkou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, které zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Sušenou šunku a rajčata nakrájíme na nudličky, šlavěj posekáme nebo necháme lístky vcelku, na tom zas až tolik nezáleží.
Na pánvi rozpálíme olej, maso obalíme v hladké mouce, zbytek oklepeme a ihned dáme zprudka opéct z obou stran. Přidáme šunku, rajčata a šalvěj, zalijeme vínem a necháme zcela odpařit. Pak přilijeme polovinu vývaru, přiklopíme a asi 10 minut dusíme. Podléváme zbytkem vývaru tak, abychom docílili hustší šťávy. Díky mouce, ve které bylo maso obalené, už nemusíme zahušťovat.
Nakonec vmícháme máslo, které nám šťávu zjemní a i trochu zahustí. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.