Péřové houstičky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

300 ml vody
20 g oleje
1 velká vrchovatá lžíce sádla
10 g soli
15 dkg polohrubé mouky
15 dkg hladké mouky
20 dkg celozrnné pšeničné mouky
20 g droždí
5 g cukru
mléko na potření
sezamová semínka na posypání (i jiná)

Postup přípravy receptu

  1. Vše vložíme do pekárny podle pořadí, jak je napsané v surovinách. Zapneme program těsto a necháme vypracovat. Pokud je těsto příliš tuhé, tak přidejte cca 10-20 ml vody.

  2. Z vykynutého těsta utvoříme 10 bochánků. Do poloviny jsem dala plátky čabajkového salámu. Přendáme na plech vystlaný pečícím papírem a necháme kynout dalších 20-30 minut.

  3. Poté mělce nařízneme nožem, potřeme vlahým osoleným mlékem a posypeme semínky. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C na 15-20 minut. Plech dávám na druhou příčku od vrchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!