Péřové houstičky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 300 ml vody
- 20 g oleje
- 1 velká vrchovatá lžíce sádla
- 10 g soli
- 15 dkg polohrubé mouky
- 15 dkg hladké mouky
- 20 dkg celozrnné pšeničné mouky
- 20 g droždí
- 5 g cukru
- mléko na potření
- sezamová semínka na posypání (i jiná)
Postup Péřové houstičky
Postup přípravy receptu
-
Vše vložíme do pekárny podle pořadí, jak je napsané v surovinách. Zapneme program těsto a necháme vypracovat. Pokud je těsto příliš tuhé, tak přidejte cca 10-20 ml vody.
Z vykynutého těsta utvoříme 10 bochánků. Do poloviny jsem dala plátky čabajkového salámu. Přendáme na plech vystlaný pečícím papírem a necháme kynout dalších 20-30 minut.
Poté mělce nařízneme nožem, potřeme vlahým osoleným mlékem a posypeme semínky. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C na 15-20 minut. Plech dávám na druhou příčku od vrchu.