Candát na tymiánu s hráškovým pyré

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety z candáta
200 g mraženého hrášku
100 g šunky
1 stroužek česneku
1 malá cibule
1 jarní cibulka
oříšek másla
trošku smetany
pár snítek tymiánu
velká špetka cukru
vývar dle potřeby
sůl
koření na ryby dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Rybu osolíme, okořeníme a společně s tymiánem necháme pár hodin marinovat v oleji.

  2. Až přijde čas přípravy večeře, na pánvi si rozehřejeme oříšek másla, na kterém restujeme šunku, nadrobno nakrájený česnek a cibulky. Přidáme trošku cukru a necháme jej zkaramelizovat.

  3. Poté přidáme tymián, sůl a hrášek a podlijeme takovým množstvím vývaru, abychom ho mohli krátce povařit, ale zároveň pak nebyla kaše po rozmixování řídká.

  4. Hrášek vaříme jen krátce, aby neztratil na své krásné zelené barvě.

  5. Poté, jak už jsem naznačila, proženeme mixérem na hladké pyré (část hrášku s většinou šunky jsem předtím odebrala stranou, čistě z estetických ozdobných důvodů), které pak ještě na krátkou chvíli vrátíme do pánve, zjemníme troškou smetany a provaříme.

  6. Rybu zlehka opečeme po obou stranách a servírujeme s hráškovým pyré a opečeným toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!