Ovocné péřové knedlíky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

250 ml vody
3 lžíce cukru
21 g droždí (půl kostky)
2 lžíce oleje
špetka soli
asi 150 g hladké mouky
450 g hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme nejdřív tekutiny, na ně sypké suroviny tak, aby se sůl nedostala na droždí. Použijeme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto vyndáme, propracujeme a rozdělíme na kousky, do každého zabalíme ovoce (nedávat příliš velkou vrstvu těsta, dost nakyne) a knedlíky necháme vykynout.. Vykynuté knedlíky vaříme ve vodě asi 4-6 minuty, podle velikosti.

  3. Na talíři si je ochutíme podle toho, kdo co rád (strouhaný tvaroh, perník nebo jen cukr a máslo).

  4. My doma k nim milujeme měkký tvaroh rozmixovaný s mlékem a vanilkovým cukrem (něco jako hustý lakrumáček) a na ozdobu a dochucení ovocnou dřeň.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!