Ovocné péřové knedlíky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 250 ml vody
- 3 lžíce cukru
- 21 g droždí (půl kostky)
- 2 lžíce oleje
- špetka soli
- asi 150 g hladké mouky
- 450 g hrubé mouky
Postup Ovocné péřové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme nejdřív tekutiny, na ně sypké suroviny tak, aby se sůl nedostala na droždí. Použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto vyndáme, propracujeme a rozdělíme na kousky, do každého zabalíme ovoce (nedávat příliš velkou vrstvu těsta, dost nakyne) a knedlíky necháme vykynout.. Vykynuté knedlíky vaříme ve vodě asi 4-6 minuty, podle velikosti.
Na talíři si je ochutíme podle toho, kdo co rád (strouhaný tvaroh, perník nebo jen cukr a máslo).
My doma k nim milujeme měkký tvaroh rozmixovaný s mlékem a vanilkovým cukrem (něco jako hustý lakrumáček) a na ozdobu a dochucení ovocnou dřeň.