Perníkové crinkle cookies

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g kvalitní čokolády
60 g másla
60 g krupicového cukru (nebo 50 g + 1 vanilkový cukr)
2 vejce
200 g hladké mouky
špetka soli
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička perníkového koření

Postup přípravy receptu

  1. Nad vodní párou jsem rozpustila čokoládu a máslo. Do čokolády s tukem jsem zašlehala cukr s jedním balíčkem vanilkového cukru. Následně jsem zašlehala vejce, jedno po druhém.

  2. Do hladké mouky jsem přidala špetku soli, prášek do pečiva a perníkové koření. Vše jsem zamíchala a suchou směs jsem postupně zapracovala do čokolády.

  3. Hotové těsto jsem na hodinu uložila do lednice.

  4. Z tuhého těsta jsem tvarovala kuličky o 10 g, které jsem hojně obalila v moučkovém cukru. Cukr z kuliček neoklepávejte. Je opravdu důležité, aby šla na plech kulička s maximální vrstvou cukru.

  5. Kuličky na plech vyskládejte s mírným rozestupem asi 2 cm, aby se při pečení neslepily.

  6. Plech s kuličkami vložte ještě na 30 minut do lednice a poté pečte ve vyhřáté troubě na 180°C, 15 minut. Po upečení nechte sušenky vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!