Kokosové pracny v cukru obalované

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
220 g másla (Hery)
300 g hladké mouky
1 vejce
60 g moučkového cukru
1 ks vanilkového cukru
100 g kokosu
kakao - dle barvy těsta, jen pokud chceme tmavé pracny
Na obalení:
moučkový cukr s vanilkou nebo vanilkovým cukrem

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukrů, tuku, kokosu a vejce vypracujeme těsto, které necháme v chladu uležet alespoň dvě hodiny, nejlépe do druhého dne. Pokud chceme mít pracničky tmavé, přidáme do těsta kakao (množství dle barvy).

  2. Pracničky plníme těstem a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů, dorůžova (cca 14 minut, dle velikosti pracen).

  3. Ještě teplé vyklopíme a obalíme v moučkovém cukru a ukládáme do krabičky. Po vychladnutí krabičku uzavřeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!