Pepřové kotlety s přelivem z kondenzovaného mléka a cibule

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
4 cibule
1 lžíce čerstvě namletého barevného pepře
cca 400 ml kondenzovaného mléka TATRA (2x konzerva po 310 g)
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety na okrajích nařízneme, osolíme a vydatně posypeme čerstvě namletým barevným pepřem. Necháme odležet.

  2. Cibuli oloupeme a pokrájíme na měsíčky.

  3. V kastrolu rozehřejeme olej (polovinu můžeme nahradit máslem pro jemnější chuť) a cibuli orestujeme dohněda.

  4. Odhrneme ji na kraj rozpálené plochy a jednu po druhé opečeme kotlety, rovněž dohněda.

  5. Přilijeme kondenzované mléko, které jsme dopředu zahřáli asi na 50°C, lehce povolíme vývarem (asi 100 ml), přisolíme a dusíme asi 45 minut, dokud maso není měkké a šťáva nezhoustne.

  6. Pokud se nám omáčka přes veškeré úsilí zdrcne, nezoufáme, maso vyjmeme a omáčku proženeme ponorným mixérem dohladka.

  7. Podáváme s různě upravenými brambory, knedlíkem, kuskusem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!