Pekáček plný chutí

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

500 g hovězí kližky
350 g vepřové krkovice
100 g slaniny
14 malých žampionů
1 kapie
3 větší brambory
1 mrkev
1 hrst brokolice (růžičky)
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžičky dijonské hořčice
2 špetky sušeného libečku
5 snítek čerstvého tymiánu
sůl
pepř
1 dcl bílého vína na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájejte na kostky a smíchejte s hořčicí, libečkem, solí a pepřem. Očištěnou zeleninu a brambory nakrájejte na kousky a přidejte k masu, dosolte.

  2. Slaninu můžete nechat vyškvařit na pánvi a pak i s mastným přidat do pekáče.

  3. Přidejte tymián a podlijte trochou vody nebo vína. Pečte přiklopené asi na 180°C zhruba dvě hodiny.

  4. Podávejte s chlebem nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!