Rajčata s náplní z uzené makrely

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1 uzená makrela
1/2 vaničky tvarohu
1 jarní cibulka
1 lžička citronové šťávy
1 lžička plnotučné hořčice
sůl
pepř
čerstvá masitá rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, odkrojíme jim vršky a lžící vybereme vnitřek. Vydlabaná rajčata otočíme dnem vzhůru a necháme na talířku vykapat zbylou šťávu.

  2. Makrelu důkladně vykostíme, dáme do misky, přidáme tvaroh, hořčici a utřeme hladkou pomazánku.

  3. Podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou bílou část cibulky.

  4. Pomazánkou plníme rajčatové mističky, ozdobíme řezem citronu a pokrájenou zelenou částí cibulky. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!