Pečený lilek s granátovým jablkem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 lilky
olivový olej
3 lžičky sušeného tymiánu
sůl
pepř
svazek čerstvého kopru
2 stroužky česneku
kelímek zakysané smetany
granátové jablko

Postup přípravy receptu

  1. Lilky podélně rozkrojíme a na řezné straně nožem nařízneme ve tvaru mřížky. Půlky lilků naskládáme do pekáče vedle sebe a poctivě zakápneme olivovým olejem.

  2. Posypeme sušeným tymiánem, osolíme, opepříme. Posypeme čerstvým koprem. Pečeme asi 40 minut při teplotě 200 °C.

  3. Do zakysané smetany vmícháme rozmačkaný česnek a trochu olivového oleje. Po dopečení naneseme omáčku na teplé lilky a ozdobíme zrnky z granátového jablka a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!