Pečený krůtí krk v marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí krk
3 větší cibule
Marináda:
6 stroužků česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička uzené mleté červené papriky
sůl
1 lžička nakrájených chilli papriček
2 lžíce rajčatového pyré

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na marinádu rozmixujeme. Do marinády naložíme nakrájený krůtí krk - necháme marinovat alespoň 2 hodiny,

  2. Do zapékací mísy nakrájíme na kolečka cibuli. Na ni poklademe marinované krky.

  3. Zbytek marinády nalijeme do mísy. Podlijeme hrnkem vody a pečeme v troubě zhruba 3/4 hodiny.

  4. Podáváme s bramborovými nočkami - viz poznámka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!