Pečený králík se špenátem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Maso:
asi 750 g kousků králičího masa
150 g anglické slaniny
3 stroužky česneku
tymián
rozmarýn
olej
voda
sůl
pepř
Špenát:
1 balení mraženého sekaného špenátu
1 cibule
1 vejce
rostlinný olej
2 stroužky česneku
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Králičí přední i zadní stehna jsem prošpikoval anglickou slaninou a česnekem. Posypal tymiánem a rozmarýnem. Dobře osolil a opepřil.

  2. Králíka jsem dal do pekáče.

  3. Zbytek slaniny jsem na oleji opražil a přelil jí králičí kousky.

  4. Maso jsem mírně podlil vodou.

  5. Vše jsem vložil do trouby a pekl doměkka. Během pečení jsem maso 2x otočil a poléval vypečenou šťávou.

  6. Mezitím jsem si připravil špenát.

  7. V hrnci jsem zahřál rostlinný olej a zpěnil cibulku, přidal jsem mražený sekaný špenát. Přidal dva rozetřené stroužky česneku.

  8. Vše jsem podusil.

  9. V hrnečku jsem rozkvedlal vejce se smetanou a přidal do hrnce.

  10. Lehce prohřál a odstavil z plotny.Králíka jsem podával s kynutým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!