Horký čokoládový pudink s rumem a skořicí

Recepty, Nápoje

Suroviny

800 ml mléka
1 sáček čokoládového pudinkového prášku
4 lžíce kakaa
asi 100 ml rumu
1/2 lžičky skořice
cukr dle chuti
180 ml smetany ke šlehání
Čokoládové zdobení

Postup přípravy receptu

  1. V troše mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko nalijeme do kastrůlku, přidáme kakao, dobře promícháme a přivedeme k varu.

  2. Do vroucího kakaa postupně vmícháme pudinkovou směs a za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne.

  3. Nápoj odstavíme a vmícháme do něj rum se skořicí.

  4. Ze smetany připravíme tuhou šlehačku. Čokoládu rozdělíme do skleniček. Nastříkáme na ni kopeček šlehačky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!