Krkonošská pochoutka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

150 g vepřové kýty
150 g vepřových jater
1 lžičku mleté papriky
1 červená paprika
2 lžíce rajského protlaku
1 menší sterilovaná okurka
70 g sterilovaných žampionu (nebo čerstvých žampionů)
2 lžíce borůvek
1 lžíce sojové omáčky
mletý kmín
1 cibule
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu a játra nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji.

  2. Potom přidáme maso a játra, zprudka osmahneme, zasypeme mletou paprikou, přidáme rajský protlak, na nudličky nakrájenou papriku, nadrobno nakrájenou okurku, borůvky, sojovou omáčku, kmín a žampiony.

  3. Promícháme, dochutíme solí a pepřem.

  4. Malinko podlejeme a za občasného míchání dusíme do změknutí masa. Podáváme s bramborem, kroketami, nebo jen s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!