Výborný perník s marmeládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g polohrubé mouky
250 g cukru krupice
1 kypřící prášek do perníku
2 lžíce kakaa
1 vejce
250 ml mléka
10 lžic oleje
Marmeládu
polevu tmavou čokoládovou
polevu bílou čokoládovou
(používvám ty v pytlíku, co se rozehřejou ve vodě)

Postup přípravy receptu

  1. Ve dvou miskách smícháme sypké a tekuté ingredience. Ty pak smícháme dohromady a vše šleháme ručním šlehačem, než je těsto hladké.

  2. Nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 30 minut, podle trouby. Upečený a vychladlý perník rozřízneme podélně a bohatě namažeme marmeládou. Na chvíli ho zatížíme, aby se obě poloviny perníku pěkně spojily.

  3. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme polevy. Tmavou polevou natřeme celý perník, bílou polevou uděláme do tmavé polevy spirálu, a vidličkou ji od středu roztáhneme do krajů - tím nám na perníku vznikne krásný vzor. S polevami pracujeme rychle, aby tmavá poleva nestihla ztvrdnout, než na ní uděláme vzory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!