Pečený králík na česneku, víně a čerstvé majoránce

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králičí zadní stehna
králičí hřbet
400 g zauzené farmářské slaniny
1 pořádná hrst čerstvé majoránky
2 palice českého česneku
300 ml suchého růžového vína
1 PL uzené červené papriky
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, prošpikujeme klínky slaniny.

  2. Jednu palici česneku oloupeme a utřeme, druhou přepůlíme a dáme do pekáče.

  3. Do misky si dáme víno, utřený česnek, lístky čerstvé majoránky a sladkou červenou uzenou papriku. Vše řádně promícháme.

  4. Zytek slaniny nakrájíme na plátky dáme do pekáče, přidáme králičí maso. Podlijeme vínem a dáme do vyhřáté trouby na 250°C péct.

  5. Pečeme 25 minut, poté troubu stahneme na 180°C a pečeme dokud není maso měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!