Celerovo - hruškový krém

Recepty, Polévky

Suroviny

1 litr zeleninového vývaru
1 celer (cca 800 g)
4 velké zralé hrušky
4 šalotky
2 stroužky česneku
5 cm zázvoru
2 polévkové lžíce olivového oleje
hrst čerstvého koriandru
špetka kurkumy
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Šalotky nakrájíme na tenké plátky a dáme na rozehřátý olej. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a zázvor. Restujeme asi 5 minut - dosklovita.

  2. Celer nakrájíme na kostičky, hrušky zbavíme jadřince a též na kostičky.

  3. Přidáme k šalotce a zalijeme vývarem. Vaříme zvolna asi 20 minut (dokud celer nezměkne).

  4. Rozmixujeme dohladka vmícháme kurkumu a podle chuti dosolíme a dopepříme. Po naservírování dozdobíme posekaným koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!