Dušené vepřové - variace na buta no kakuni

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového masa - měla jsem krkovici, ideální je libový bůček
1 lžíce sádla
3 jarní cibulky
3 cm zázvoru
3 stroužky česneku
2 lžičky hnědého cukru
špetka mletého badyánu (nemusí být)
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
2 lžíce jablečného octa

Postup přípravy receptu

  1. V silnostěnném hrnci na rozpuštěném sádle zprudka opečeme maso, nakrájené na větší kostky. Pokud použijete bůček, nemusíte ani sádlo dávat a pečte nasucho.

  2. Až bude maso ze všech stran nazlátlé, vyndejte ho a na tuku restujte pokrájenou cibulku, nadrobno pokrájený zázvor a česnek, badyán a cukr.

  3. Do hrnce vraťte maso, přidejte sojovou a rybí omáčku a jablečný ocet rozmíchaný ve třech decilitrech vody. Místo jablečného octa s vodou můžete podlít suchým bílým vínem, ideálně saké.

  4. Přikryté na malém ohni duste po dobu dvou až tří hodin, pokud se začne maso připékat, podlévejte průběžně troškou horké vody. Hotové by se mělo rozpadat na vlákna. Přílohou může být vařená rýže, já dala rýžové nudle


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!