Pečený guláš z hovězích líček

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g hovězích líček
3 cibule
2 lžíce sádla
3 stroužky česneku nakrájeného na drobno
2 lžíce rajčatového pyré
1 lžíce hořčice
1 střední brambor nastrouhaný na jemno
červená mletá paprika cca 2 lžíce
pálivá paprika podle chuti
vývar z kostí
chilli paprička
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná líčka nakrájíme na větší kousky. Smícháme je s hořčicí, rajčatovým pyré a česnekem. Necháme 2 hodiny uležet. Lepší je den předem.

  2. Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli skoro do hněda. Přidáme maso a necháme zatáhnout. Zasypeme paprikou a podlijeme horkým vývarem. Přidáme sůl a koření.

  3. Přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 150 st. asi na 2 hodiny. Průběžně mícháme a podléváme vývarem. Půl hodiny, klidně i dříve, před dopečením přidáme brambor a dopečeme do měkka. Brambora guláš zahustí a není třeba zahušťovat moukou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!