Pečený bůček naložený v solném láku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1000-1200 g vepřovéhop bůčku
6-8 utřených stroužků česneku
2-3 velké cibule
sladká+pálivá paprika
pepř
kmín
bylinky: tymián, rozmarýn, libeček (podle chuti)
solný roztok:
na 1,7 l vody 100 g soli

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso osušíme a kůži nařízneme na kostičky. Vetřeme česnek po celé části masa a dáme na 2 hodiny uležet. Ve vodě necháme rozpustit sůl, můžeme ji lehce zahřát pro lepší rozpuštění, ale musíme nechat vychladnout.

  2. Maso do solného roztoku ponoříme a přikryté necháme tři dny v lednici. Před pečením maso opláchneme a osušíme. Posypeme paprikami, kmínem a oblíbeným kořením nebo bylinkami.

  3. Do pekáčku dáme jednu nakrájenou cibuli a položíme připravené maso. Zasypeme druhou cibulí, podlijeme cca 150 ml vody, přikryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů.

  4. Po deseti minutách teplotu stáhneme na 120 st. a pečeme cca 3,5-4 hodiny. Maso musí být měkké. Poté pekáč odkryjeme a dopečeme dalších cca 30 minut dokřupava. Podáváme teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!