Zapečené rybí maso

Recepty, Ryby

Suroviny

455 g filet z tresky
255 g uzených filet z tresky
455 g brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
1,5 šálku plnotučného mléka
4 lžíce polohrubé mouky
3 lžíce čerstvé petržele nasekané najemno
2 vejce uvařená natvrdo a nakrájená na větší kousky
85 g másla
cherry rajčátka
koření na ryby
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, brambory rozmačkáme a vmícháme do nich asi 55 g másla.

  2. Filety tresky vložíme do velké pánve, přelijeme mlékem, přidáme koření na ryby a zvolna dusíme asi 10 minut. Potom mléko slijeme a uchováme.

  3. Filety vyjmeme z pánve, vidličkou rozebereme na větší kousky a vykostíme. Zbývající máslo rozehřejeme ve větším kastrolu, přidáme mouku a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.

  4. Odstavíme a postupně přiléváme mléko z ryb. Kastrol vrátíme zpět na oheň a omáčku vaříme asi 5-7 minut dokud nezhoustne.

  5. Potom jí odstavíme, vmícháme maso, vejce a petržel. Osolíme a opepříme a nalijeme do velké zapékací mísy. Poklademe rozmačkanými bramborami, cherry rajčátky, zakápneme máslem a pečeme asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!