Pečené zelníky se slaninou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g kysaného zelí
50-80 g anglické slaniny
1 vejce
hrst sušené cibule
3-4 lžíce hladké mouky
lžíce strouhanky
4-5 lžic mléka
sůl
kmín
pepř
trochu sádla

Postup přípravy receptu

  1. Ze zelí vymačkáme vodu (tu vypijeme) a překrájíme ho. Slaninu pokrájíme na drobné kousky. Smícháme slaninu se zelím, vejcem a všemi přísadami.

  2. Umícháme těsto malinko hustější jako na bramboráky. Připravíme plech s pečícím papírem a potřeme rozpuštěným sádlem.

  3. Lžící klademe kopečky (použijeme kulaté vykrajovátko) a upravíme do placiček. Po krátkém zapečení placičky potřeme sádlem i shora. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlaté barvy a do křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!