Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového masa (kýta, krkovice)
olej
1 větší cibule nebo menší pórek
sůl
pepř
saturejka
petrželka
hrubozrnná hořčice podle množství masa
(může být i hrstka sušených, namočených hub) - není nutné
Nádivkové sýrové překvapení na maso:
2 vejce
100 g Nivy
100 g Balkánského sýru
80 g Hermelínu
(nebo Olomouckých tvarůžků)
1 bílý jogurt (nebo zakysaná smetana)
bylinky:
petrželka
saturejka
libeček
strouhanka na zahuštění podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Maso kuchyňsky upravíme, pokrájíme na plátky, trochu naklepeme, okořeníme podle každého (solí, petrželkou, saturejkou, pepřem) a potřeme z obou stran hrubozrnnou hořčicí.

  2. Plátky na stranách nařízneme a opečeme na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran.

  3. Opečené plátky přendáme a rozprostřeme do pekáčku, posypeme kolečky cibule a podlijeme malým množstvím vývaru.

  4. Pečeme v zakrytém pekáčku v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut.

  5. Mezitím připravíme sýrové nádivkové překvapení na masové plátky:

  6. Smícháme všechny nastrouhané sýry, přidáme vejce, jogurt (nebo zakysanou smetanu), přisypeme bylinky a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.

  7. Zamícháme, takto připravenou nádivku rozložíme lžící na jednotlivé plátky masa a necháme zapéci cca na 15 minut dozlatova. Pokud nám zůstane sýrové nádivkové překvapení, můžeme v něm třeba večer obalit chleba. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!