Salát s grilovanou tilapií a ředkvičkami

Recepty, Saláty

Suroviny

2 vykostěné filety z tilapie
2 velké hrsti polníčku (možné nahradit například baby špenátem)
5-7 červených ředkviček
2-3 lžíce olivového oleje
stroužek česneku
sůl
pepř
špetku sušeného tymiánu
Volitelné:
kousek slaniny
Dresing:
3 lžíce olivového oleje
1/2 lžíce bílého vinného octu
lžička dijonské hořčice
Rozpečené bagety:
francouzská bageta
olivový olej
sůl
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety omyjeme, nasolíme a zlehka opepříme z obou stran.

  2. Do talíře nebo mísy dáme olivový olej, přimícháme do něj rozmačkaný stroužek česneku a špetku tymiánu a filety ve směsi obalíme a necháme na pár minut uležet.

  3. Připravíme si dresing: Do misky dáme olej, ocet a hořčici, společně ušleháme, aby vznikl hladký dresing.

  4. Polníček omyjeme a dáme do mísy. Ředkvičky očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a přidáme do misky s dresingem, se kterým je pečlivě promícháme. Poté ředkvičky s dresingem přidáme do mísy s polníčkem a rukama prohážeme.

  5. Bagetu rozkrájíme na plátky silné asi 1,5 cm a z obou stran je zlehka potřeme olivovým olejem (je možné do něj přidat sůl a česnek). Rozpečeme v troubě nebo orestujeme na pánvičce (já použila toastovač s grilovacími plotýnkami).

  6. Grilovací pánvičku nasucho rozpálíme a zprudka na ní z obou stran opečeme rybí filety (kdo chce, může si s nimi opéct i slaninu nakrájenou na kousky).

  7. Poté ryby vyndáme na prkýnko a rozkrájíme na menší kousky.

  8. Salát rozdělíme na talíře, nahoru přidáme kousky ryby a servírujeme s opečenými bagetkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!