Kynuté koláčky ze zbylých bílků

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g másla
400 g polohrubé mouky
30 g droždí
1 lžíce cukru
4 lžíce mléka
3 vejce (sníh ze 3 bílků)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vlahým mlékem zalijeme kvasnice a necháme vzejít.

  2. Pak přidáme vše ostatní a zpracujeme. Nejprve to má konzistenci drobenky, ale sněhem se to spojí v těsto.

  3. Přikryjeme folií a necháme několik hodin, nejlépe do druhého dne v lednici.

  4. Pak těsto rozválíme na 2 mm, nakrájíme čtverečky, které plníme a tvoříme šátečky, nebo vyválíme na 3/4 cm a vykrájíme kolečka. Do středu dáme náplň, případně rozinky a zasypeme drobenkou.

  5. Necháme asi 15 min dokynout a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!