Chilli džem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

150 g červených chilli papriček (zbavených semen a porájených nahrubo)
150 g červených paprik (očištěných a nakrájených na kostky, papriky važte až po očištění)
1 kg želírovacího cukru
600 ml jablečného octa
sůl (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Sklenice i víčka prolijte vroucí vodou (ideálně přímo z varné konvice) a nechte je na čisté utěrce vychladnout.

  2. Chilli papričky nasekejte nadrobno v kuchyňském robotu. Přidejte papriku a ještě promíchejte několika pulzy. Cukr zvolna a bez míchání zahřívejte s octem do rozpuštění. Přidejte směs chilli a paprik a přiveďte k varu. Zprudka 10 minut vařte, pokud chcete, osolte.

  3. Sejměte z ohně a nechte asi třičtvrtě hodiny chladnout. Potom, máte-li pocit, že kousky chilli a paprik nejsou v želé stejnoměrně rozmístěny, zamíchejte.

  4. Naplňte do připravených sklenic a uzavřete. Džem můžete zavařit, ale není to nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!