Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší květák
5-6 středních brambor
80 g anglické slaniny v celku
----
4 lžíce oleje
1 rovná lžíce koření na americké brambory
mletý kmín
uzená paprika
1-2 stroužky utřeného česneku nebo lžička sušeného
lžička citronové šťávy
sůl jen na dosolení

Postup přípravy receptu

  1. Syrový květák rozebereme na růžičky. Oškrábané brambory nakrájíme na klínky a slaninu na kostky. Pečící papír dáme do pekáčku.

  2. Olej smícháme se zbytkem surovin. Všechno dáme do pekáčku a smícháme s ochuceným olejem. Pořádně promícháme, aby všechno bylo obalené. Nesolíme.

  3. Pečeme na 200 st cca 30 minut, podle velikosti kousků, tak, aby to bylo měkké. Občas lehce promícháme. Protože koření obsahuje sůl, dosolíme až hotové podle chuti. Podáváme s domácí tatarkou nebo s vaším oblíbeným dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!