Pečené blumy s fresh krémem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

5 blum
1 lžíce balzamikového octa
5 lžic javorového sirupu
špetka perníkového koření
Na drobenku:
3 lžíce třtinového cukru
3 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce měkkého másla
1 lžíce ovesných vloček
Na krém:
3 lžíce mascarpone
1 lžíce zakysané smetany
1 vanilkový cukr
pár kapek vanilkového extraktu

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme balzamikový ocet, javorový sirup, perníkové koření a řádně promícháme. Blumy přepůlíme, zbavíme pecek a vložíme do sladké marinády. Řádně promícháme a dáme do zapékací mísy tak, aby byly řezem nahoru. Blumy polijeme marinádou a posypeme drobenkou. Drobenku jsme připravili tak, že jsme smíchali cukr, mouku, vločky a máslo. Blumy vložíme na 15 minut do trouby a pečeme na program gril při 200°C.

  2. Mezitím připravíme krém. Do misky dáme mascarpone, zakysanku, vanilkový cukr, extrakt a řádně vymícháme na hladký krém. Blumy s ním podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!