Pečená paprika

Recepty, Předkrmy

Suroviny

2 červené papriky
1 žlutá paprika
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Velice jednoduchý recept na lehký letní předkrm, který můžeme skladovat v lednici i několik dnů. Omyjeme papriky. Celé papriky dáme do pekáče a přidáme asi 2 lžíce oleje. Papriky pečeme 40 minut (horkovzduch) na 180°C, můžeme i grilovat.

  2. Kůžička paprik může být trochu spálená, přidá to výraznější chuť. Poté trochu zchlazené, ale stále teplé papriky, dáme do mikrotenového sáčku na 30 minut zapařit, aby se nám lépe loupaly.

  3. Papriky oloupeme a očistíme od semínek, nakrájíme na kousky, trochu posolíme a zalijeme olivovým olejem. Papriky podáváme na libovolném opečeném pečivu viz foto.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!