Žebra marinovaná v pomerančovo - zázvorové marmeládě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřových žeber
sůl
Na marinádu smícháme:
pomerančovo - zázvorová marmeláda (viz. foto, koupena v Albertu)
3 polévkové lžíce sójové omáčky
1 polévkové lžíce oleje
1 kávová lžička sladké papriky nebo pálivé papriky
3 posekané stroužky česneku
Na podlití:
1/4 l černého piva Svijany (není hořké), popř. voda

Postup přípravy receptu

  1. Žebra večer před pečením naporcujeme, osolíme a potřeme hojně marinádou.

  2. Druhý den dáme žebra v pekáčku do rozpálené trouby, podlijeme trochou piva a vody, přiklopíme a zprvu asi půl hodiny dusíme, dokud nezměknou. Podléváme a obracíme.

  3. Poté maso odkryjeme, poléváme výpekem a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!