Pečená kapusta s bramborami a uzeným masem z jednoho pekáčku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 hlávka kapusty
5-6 brambor
vařené uzené maso, nebo jakékoliv pečené, grilované, vepřové nebo kuřecí, které zbylo třeba od oběda
1 velká cibule
3-4 stroužky utřeného česneku
sůl
kmín
pokud nemáte výpek z masa, tak lžíci sádla

Postup přípravy receptu

  1. Jestli nám nezbyl výpek, rozpustíme sádlo a opečeme nakrájenou cibuli. Kapustu nakrájíme na proužky, oloupané brambory na větší kostky.

  2. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli, kapustu, brambory a posypeme kmínem, solí a pepřem. Podlijeme lehce vodou, jen asi do 1/3. Kapusta změkne a zmenší obsah.

  3. Pekáč přikryjeme a dáme na 30-35 minut do trouby. Občas zkontrolujeme. Poté přidáme nakrájené maso (měla jsem pečené uzené koleno) a promícháme.

  4. Přimícháme česnek, případně dochutíme a dopečeme asi 15 minut. Šťáva by měla být skoro vypečená. Není třeba zahušťovat, ale kdo chce, zapráší to lžíci mouky před dopečením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!