Patizon jako peříčko
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 patizon
- 50 g (5 PL) ovesných vloček
- 2 bílky
- sůl
- česnek (podle chuti, spíše šetřit)
- pepř (přiměřeně nebo vynechat)
- tuk na smažení
Postup Patizon jako peříčko
Postup přípravy receptu
-
Patizon rozkrojíme, zbavíme semen a neloupaný nastrouháme nahrubo. Smísíme se solí, utřeným česnekem a vločkami.
Z bílků ušleháme sníh a spojíme ho s patizonovou masou.
Na pánvi tvoříme lívanečky, placičky či palačinky a smažíme z obou stran na středním ohni dozlatova. Podával jsem s DUŠENÝMI BRAMBORY a salátem, ale avšak bez přílohy je to chuťovka tak akorát pro jednoho... Poznámka: Mám rád i jemná, ne moc kořeněná jídla a toto předčilo veškerá očekávání..., ale každý ať si to klidně udělá podle svého gusta. Z uvedené dávky jsem zvládl 6 ks relativně tenkých palačinek, velkých skoro přes celou pánev - hůře se obracejí... Vločky jsem použil tzv. jemné. Místo vloček lze použít mouku.