Borůvkový koláč s tvarohovou náplni

Recepty, Moučníky

Suroviny

Ingredience:
200 g Hery
400 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
2 žloutky
1 lžíce mléka
1 lžička citronové šťávy
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
150 g moučkového cukru
2 vejce
40 g másla a borůvky
Drobenka:
150 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
2-3 lžíce Hery

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s cukrem, přidáme nakrájenou Heru, žloutky, citronovou šťávu a mléko a vypracujeme hladké těsto, které dáme vychladit.

  2. Mezitím si připravíme náplň: změklé máslo utřeme s cukrem, citronovou kůrou a vejci. Z

  3. a stálého míchání přidáme tvaroh a dobře promícháme.

  4. Borůvky očistíme, omyjeme a necháme okapat.

  5. Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, který opatrně přeneseme na plech.

  6. Potřeme ho tvarohovou náplní a dáme do trouby na 190°C zapéct až lehce zrůžoví.

  7. Přísady na drobenku dobře promneme.

  8. Předpečený koláč vyjmeme z trouby, posypeme rovnoměrně borůvkami, které lehce posypeme vanilkovým cukrem, posypeme drobenkou a dáme péct do růžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!