Patizonový krém s houbami

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
půl patizonu
2 brambory
půl hrnku sušených hub
zeleninový vývar
lžíce másla
sůl a pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme restovat na másle. Brambory i patizon zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. Přisypeme k cibulce a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme houby, které jsme měli zalité horkou vodou a vaříme do změknutí.

  2. Když je vše měkké, tak polévku rozmixujeme na jemný krém. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krém podáváme ozdobený krutony, houbami a na závěr zakápneme olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!