Paštika podle mě

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g vepřová krkovice
500 g vepřový bok
500 g uzené maso
200 g cibule
30 g česnek
250 g strouhanka chlebová nebo rohlíková
25 g sůl
kmín mletý
zázvor mletý
majoránka
koriandr
divoké koření

Postup přípravy receptu

  1. Maso včetně uzeného nakrájejte na menší kousky, okořeňte a osolte ho, podlijte vodou a spolu s nakrájenou cibulí a česnekem ho zvolna pečte v troubě do měkka. Případně souběžně uvařte spolu s divokým kořením kosti a vzniklý vývar odvařte asi na půl litru tekutiny.

  2. Maso z kostí oberte a spolu s pečeným masem včetně cibule, česneku a výpeku semelte ve strojku nebo drobně posekejte.

  3. Do vzniklé fáše přidejte vývar, chlebovou nebo rohlíkovou strouhanku a směs případně dochuťte solí a kořením. Počítejte s tím, že za studena bude paštika méně slaná a kořeněná a tak se nebojte výrazněji solit a kořenit.

  4. Paštikovou fáš vložte do sádlem vymazané zapékací misky nebo jiné vhodné nádoby a velmi zvolna ji pečte (120 stupňů) 30 - 40 minut. Poté nechte zvolna chladnout. Tato domácí paštika nastavená chlebem či žemlí by měla být výrazně tučná, snadno roztíratelná na chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!