Krůtí srdíčka na slanině s hořčicovo smetanovou omáčkou a celozrným knedlíkem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

600 g krůtích srdcí
1 zakysaná smetana
hrubozrnná hořčice
200 g slaniny (oravská)
sůl
pepř
bobkový list
hladká mouka
cibule
olej dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí srdíčka si očistíme, odkrájíme přebytečný tuk a nakrájíme na menší kousky. Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme srdíčka, na plátky nakrájenou slaninu, osolíme, okořeníme, přidáme bobkový list-

  2. Podlijeme vodou a dusíme na mírném ohni do měkka cca 1 hodinu. Jakmile je masíčko měkké, připravíme si zakysanou smetanu, rozmícháme v ní 1 polévkovou lžíci hrubozrnné hořčice a 2 polévkové lžíce hladké mouky.

  3. Pokud je to moc husté, ještě trošku zředíme mlékem. Tuto záklechtku nalijeme na srdíčka, cca 2 minuty provaříme a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!