Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Recepty, Ostatní

Suroviny

4 kusy červených paprik
200 g bulguru
zeleninový vývar
2 jarní cibulky
6 ks cherry rajčat
100 g balkánského sýra
100 g šunky
1 lžíce rajského protlaku
pepř
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur uvaříme podle návodu na sáčku v zeleninovém vývaru a schováme jej do tepla, nejlépe do peřin.

  2. Cibuli, rajčata a šunku nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a krátce podusíme na olivovém oleji.

  3. Do směsi rozdrobíme balkánský sýr, přidáme lžíci protlaku a promícháme s bulgurem.

  4. Papriky opatrně rozkrojíme a naplníme hotovou směsí.

  5. Dáme do pekáčku, přidáme cca 1 dcl vody a v předehřáté troubě na 200°C pečeme cca 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!