Cibuláda

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

80-100 ml olivového oleje
2 kg cibule na kolečka půlkolečka
150-200 g hnědého cukru
250 ml červeného vinného octa
mořská sůl
černý pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na středním plameni rozehřejeme v hlubokém kastrolu olej a vsypeme cibuli.

  2. Přiklopíme poklicí a asi 40 min dusíme, neměla by se smažit, ale dusit, aby pomalu zkaramelizovala. Občas promícháme.

  3. Pak přidáme cukr, ocet, pepř a sůl, chvilku dobře mícháme, aby se cukr rozpustil a rovnoměrně se chutě propojily. Ještě 10 min povaříme, aby cibuláda zhoustla a proměnila se v sirup.

  4. Naplníme do skleniček (nejlépe se širokým hrdlem) a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!